Tancar

No tens productes a la cistella

Tancar
Tancar
24 Novembre 2021 Per: Mas de la Sala
Geoparc Mundial Unesco
Geoparc Mundial Unesco

Què és un Geoparc Mundial Unesco?

“Els Geoparcs Mundials UNESCO son àrees geogràfiques úniques que permeten explicar una part de la història geològica de la terra, on els llocs i paisatges de importància geològica internacional es gestionen sota un concepte holístic (com un tot) de protecció, educació i desenvolupament sostenible per a tot el seu territori.

Té un enfocament “de baix cap a dalt”, combinant la conservació amb el desenvolupament sostenible i involucrant a les comunitats locals.  Actualment existeixen 147 Geoparcs Mundials de la UNESCO en 41 països (dades del 2019). El Programa busca augmentar la consciència de la geo diversitat i promoure les millores pràctiques de protecció, educació i turisme. 

Inici de la xarxa de Geoparcs

La xarxa de Geoparcs comença, oficialment, el 2000 amb 4 territoris d’Europa. El 2004 a la Xina també s’uneixen uns territoris. Quan ja n’hi ha 17 a Europa i 8 a Xina, la Unesco veu que pot ser interessant a nivell mundial.

La importància de ser  un Geoparc Mundial Unesco

No som conscients de que un Geoparc Mundial està al mateix nivell que una Reserva de la Biosfera i un Patrimoni Mundial i, tots tres, formen una gama completa d’eines per al desenvolupament sostenible i contribueixen a la consecució de l’agenda 2030 (ODS) a través de la combinació de perspectives globals i locals.

Mirant cap el futur

A través d’aquesta Red Global, els Geoparcs han crescut enormement arreu de tot el mon, convertint-se en una eina cada cop més important per a la UNESCO, que permet implicar als Estats membres i a les seves comunitats en les Ciències de la Terra i la conservació del patrimoni geològic des de una perspectiva holística (es considera com un tot)"

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat ni divulgat. Cal omplir tots els camps.