Tancar

No tens productes a la cistella

Tancar
Tancar
Extraescolars: Quines triar?
Extraescolars: Quines triar?

Amb l'inici de curs a tocar, moltes famílies comencen a organitzar-se l'horari tant de l'escola com de les extraescolars i sorgeixen alguns dubtes... Nosaltres t'ajudem a escollir la millor activitat per als teus fills/es! 

Les extraescolars són una oportunitat única per a mantenir els nens i nenes actius i entretinguts. A més, té múltiples beneficis per als infants: Aprenen noves habilitats, interioritzen valors, potencien el seu talent, obtenen ajuda amb les àrees que tenen més dificultats i fan nous amics.

 

Quines extraescolars triar?

Sens dubte, activitats que els infants gaudeixin. No cal forçar-los a jugar a tenis si a ells els agrada el bàsquet, ni obligar-los a fer anglès si no s'ho passen bé a classe. Busqueu junts activitats que els motivin, on podran aprendre noves habilitats, expressar-se, assumir responsabilitats i afrontar tasques difícils. Aneu junts a conèixer a l'equip que organitza aquestes activitats, als seus futurs professors o monitors. El personal adult juga un paper molt important a l'hora de crear oportunitats d'aprenentatge i a la llarga, esdevendran un model a seguir.

 

Quantes activitats a la setmana?

Nosaltres no recomanem omplir la tarda d'un infant amb hores i hores d'extraescolars perquè provoca una pressió indeguda sobre els menors amb resultats potencialment negatius. De fet, la sobrecàrrega d'activitats provoca estrès a tota la família. Sabeu de què parlo, oi? Preparar la bossa, el berenar, coordinar qui els porta i qui els va a recollir, etc. Sovint ens trobem amb infants que van saturats i no gaudeixen d'estones de qualitat amb família. Sembla que intentem fer tot el possible per evitar que els nens i nenes s'avorreixin gaire. Però l'avorriment també és bo! Segur que durant el confinament us en vau adonar que quan els nens/es són a casa, avorrits i sense res a fer (i sense pantalles) acaben jugant de la manera més imaginativa i creativa. Així que si teniu l'oportunitat de passar alguna tarda amb ells, aprofiteu-la i deixeu volar la imaginació!

 

Aquí us deixem un recull de consells per tenir en compte per trobar les activitats extraescolars adequades:

  • El que li agrada. Així de fàcil, les extraescolars han de ser estones agradables on ells s’ho passin bé. També és bona idea suggerir provar noves activitats, però no l’obliguis a fer allò que no gaudeix. A l'Acadèmia fem classes de Speaking de 30 minuts a través de videotrucada per practicar la comunicació oral en anglès. Son classes divertides i entretingudes que prepara als alumnes a enfrontar-se al món real. 
  • Potencia el seu talent. Li agrada ballar? Li agrada dibuixar? És bo amb el càlcul? Les extraescolars han de ser potenciadores d’aquests talents que sovint no es treballen a l’escola. Nosaltres oferim classes d’ampliació de matemàtiques per aquells alumnes que tot i treure bones notes, volen ampliar els seus coneixements. Per aquells alumnes que els agrada l’anglès, els preparem per presentar-se a exàmens oficials de Cambridge, el PET i el FIRST. Una oportunitat única i molt útil per al futur!
  • Detecta les seves necessitats. Procureu tenir contacte freqüent amb el tutor/a de l’escola i observeu-lo quan faci deures a casa. Si ha de reforçar una àrea en concret una bona opció és portar-lo a repàs. A l’Acadèmia oferim classes d’anglès, lectoescriptura, reforç de català, castellà i matemàtiques. Veniu a conèixer l’equip de professors, que s’esforcen per obtenir resultats d’aprenentatge positius dels infants.

 

Quantes activitats a la setmana fan els vostres fills/es? Deixeu-nos ho als comentaris! 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat ni divulgat. Cal omplir tots els camps.