Tancar

No tens productes a la cistella

Tancar
Tancar
24 Agost 2022 Per: Administrador
És temps de barbacoes
És temps de barbacoes

Georgie Dann cantava "La barbacoa...". Ho has llegit amb la cantarella? Amb el bon temps i les vacances, tots fem plans amb els amics i la família. Qualsevol excusa és bona per organitzar una celebració i gaudir de l'aire lliure amb bona companyia.

Ja has organitzat una barbacoa? Se'ns fa la boca aigua només de pensar-hi!

La improvisació no funciona. Bé, en molts casos sí, però si el que pretens és organitzar una barbacoa amb convidats és millor que planifiquis el dia per no fer-los menjar a les 5 de la tarda. Pensa en un menú amb entrants com un petit piscolabis i el plat principal, que no hi falti carn, ni tampoc verdura per a fer la guarnició. Ah! No t'oblidis de la beguda, guarda-la a la nevera o al congelador perquè estigui ben fresca. Un cop vagin arribant els convidats aneu servint-los l'aperitiu i les begudes.

Us preguntareu quina és la millor carn per fer una barbacoa... No hi ha una resposta concreta, ja saps què diuen: N'hi ha per a tots els gustos! Si hi ha una cosa que et podem recomanar és que optis per carn de bona qualitat i de km0.

Si no recordes l'última vegada que vas fer servir la teva barbacoa, ni si la vas deixar en el millor estat, el millor que pots fer és assaonar la barbacoa i això garantirà que la deliciosa i cruixent carn no s'enganxi a la graella. Utilitza un oli de cuina d'alta temperatura i neteja l'excés amb paper. Tindràs la graella llesta per començar!

Les barbacoes de carbó necessiten temps per escalfar-se i a vegades cal ser un expert per encendre-les. És important tenir el carbó necessari. Com més carbonet, més calenta estarà la barbacoa i més estona cremarà. Abans de cuinar qualsevol cosa, assegura't que les brases perden el color negre i cada vegada es tornen més grises. Això tarda uns 30 minuts... Recorda que hi ha d'haver fum, si no n'hi ha les brases no estan llestes. 

Per cert, assegura't d'estar vestit per a l'ocasió: res de roba fàcilment inflamable, cabells recollits i molt de compte!

Quan ja estigui tota la carn feta, apaga el foc: Hi ha diverses maneres de fer-ho, com sufocar-lo, tirant-li aigua lentament o altres. El cuiner també ha de menjar, així que quan estigui tot servit: seu i relaxa't! És hora de gaudir de la companyia i l'àpat.

Bon profit!


 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat ni divulgat. Cal omplir tots els camps.