Tancar

No tens productes a la cistella

Tancar
Tancar
24 Juliol 2022 Per: Acadèmia de Sallent
A l'estiu també llegim
A l'estiu també llegim

Consells per què els teus fills/es llegeixin a l'estiu

Encara que l'escola s'hagi acabat, això no significa que els nens i nenes deixin d'aprendre. La pèrdua d'hàbits de lectura a l'estiu està àmpliament estudiada i documentada. Segons el New York Times, els estudiants perden un mes complet d'aprenentatge de la lectura en només un estiu. Una de les millors maneres d'evitar la manca de lectura a l'estiu és mantenir als nens a prop dels llibres. Els estudis demostren que els nens que llegeixen amb regularitat durant l'estiu conserven almenys entre un 30% i un 67% més de capacitat lectora en funció del nivell de lectura que els nens que no segueixen una rutina de lectura regular.

Podem parlar d'estudis i investigacions, però anirem al gra: Quan els llibres apropiats per a la seva edat estan disponibles a casa, a la vista i accessibles, és més probable que els nens/es triïn la lectura com a activitat.

Una altra estratègia per a ajudar a mitigar la pèrdua de lectura a l'estiu és llegir regularment en veu alta als nens. La lectura en veu alta amplia el vocabulari, augmenta la concentració i l'atenció als detalls i obre el debat. Fins i tot pots demanar-li al teu fill/a que et llegeixi en veu alta a tu, per a un germà o fins i tot a la mascota de la família.

Una altra opció són els audiollibres, que són un recurs genial per les vacances, per exemple si heu de passar moltes hores a la carretera, però també per la platja o la piscina, per les estones mortes a casa i fins i tot, un cop torni a començar la rutina!

7 senzills consells 

Finalment, us hem fet una llista amb 7 consells per evitar la pèrdua de lectura estiuenca i preparar als nens per a l'èxit a la tardor:

  1. Crea una rutina de lectura diària. Establiu un moment específic cada dia per a llegir, per exemple, abans d'anar a dormir, al migdia ben dinat quan fa massa calor per jugar al carrer... Preneu-vos-ho com una activitat tranquil·la, per tant, heu de buscar el moment que funcioni millor per al vostre horari.
  2. Procura que els teus fills/es tinguin accés a la lectura. Assegura't que els nens i nenes tinguin accés a tota mena de materials de lectura, als llibres o audiollibres i observa el seu comportament.
  3. Crea una zona de lectura especial. Sigui un racó acollidor o un racó tranquil, assegura't que hi hagi un lloc còmode i acollidor perquè els teus petits lectors s'arrauleixin amb un bon llibre.
  4. Debateu junts els llibres. La lectura no té per què ser una activitat solitària. Fes-li preguntes i mostra un interès genuí pel qual els nens estan llegint. Per exemple, si està llegint una història sobre l'oceà perquè no feu una excursió a l'aquàrium?
  5. Emporta't els llibres a tot arreu. Tenir els llibres a mà quan estigueu fora de casa: al cotxe, al cotxet... Deixa'ls a una bossa i així sempre els teniu a mà.
  6. Aneu a la biblioteca municipal. La biblioteca permet que els nens coneguin una varietat de llibres que no tenen a casa; a més, les biblioteques municipals solen oferir molts programes de lectura i activitats divertides per a mantenir als nens en contacte amb la lectura.
  7. No t'oblidis de l'escriptura. La lectura i l'escriptura van de bracet, així que és important tenir a mà molts materials d'escriptura perquè els nens puguin practicar l'alfabet, escriure cartes als seus familiars o amics o dibuixar el que han llegit.

 

Bon estiu i feliç lectura! 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat ni divulgat. Cal omplir tots els camps.